Tillbaka

Bas I

Välkommen till Bas I!

Hösten det år man fyller 6 år erbjuds barnen träning i Bas I. Utifrån ett enhetligt koncept börjar vi träna på olika förövningar för att barnen – i sin egen takt och utifrån sina egna förutsättningar – ska få lära sig gymnastikens grundövningar handstående, huvudstående, kullerbytta, hjulning, volt osv. Vi lägger mycket fokus på koordination och hjälper barnen genom olika övningar att hitta grundspänningen, främst i mage/rygg. Vi jobbar med att bygga upp en grundstyrka och inte minst självförtroende genom att barnen steg för steg börjar behärskar de olika momenten. Vi strävar hela tiden efter att barnen ska känna att de lär sig nytt och utvecklas samtidigt som de har skoj i hallen tillsammans med sina gympakompisar.

Vi börjar även väva in lite stretch och styrka på ett lekfullt sätt, samt rörelse till musik.

Under hösten 2022 tränar Bas I följande dagar och tider. All träning sker i Lindåshallen (sporthallen). HT23 är barnen i Bas I födda 2017.

Grupp Dag Tid
Bas I A Lördag 09:30-11.00
Bas I B Lördag 09:30-11.00
Bas I C Lördag 11:00-12.30
Bas I D Mix Lördag 11:00-12.30
Bas pojk Söndag 12:30-14:00

För att träningen ska fungera på ett bra sätt krävs många ledare. Ni som är föräldrar kan bidra och vi ser gärna att ni är med i hallen, ombytta som hjälpledare. Det är mycket redskap som ska tas fram och tillbaka. Detta är tidskrävande och vi ser gärna att ni hjälper till för att vi ska kunna utnyttja träningstiden maximalt och ge flickorna bästa möjliga träning.

Om du vill vara hjälpförälder alternativt ledare i Bas ll och inte meddelat oss tidigare får du gärna höra av dig till caroline.liden.stange@abgs.net.

Höstterminen börjar v.37 och träningen har uppehåll för lov.